חוששים משיפוצים? מתברר שאתם לא לבד. רוב הציבור מרגיש ששוק השיפוצים הוא תחום פרוץ ומרבית בעלי הדירות חוששים לשפץ את הבית מחשש שכל מה שיכול להשתבש ישתבש: העלות, לוח הזמנים והתוצאה הסופית. אבל מה אומרים המספרים? עד כמה החששות עמוקים? ומה קורה בשטח? נתונים חדשים חושפים את התשובה. וגם, מהם הפתרונות החדשים שעתידים לשכנע גם אתכם לצאת לשיפוץ והמודל החדשני שמבטח אתכם על כל יום איחור.
קבלנים קבלנים קבלנים
41 אחוז מהישראלים נמנעים משיפוץ בשל החשש מקבלנים. ו27 אחוזים מהישראלים נמנעים משיפוץ בשל "כאב הראש" הכרוך בכך. בסך הכל שני שליש מישראלים נמנעים משיפוץ רק בשל החששות וחוסר הוודאות שכרוכים בחוויה הזו!
ומה חשוב לישראלים לפני שסוגרים שיפוץ? גם כאן התשובה היא, איך לא, קבלנים. ל-36 אחוז חשוב שהקבלן יעבוד בצורה איכותית ומקצועית, 24 אחוז רוצים גוף שיעשה הכל מא' ועד ת, ול-14 אחוזים חשוב שהקבלן יהיה קבלן מקצועי רשום. כך שבסך הכל, ל74 אחוז מהישראלים מה שהכי חשוב לפני שסוגרים שיפוץ הוא הקבלן!!! אבל איפה אפשר למצוא קבלן כזה? גם איכותי, גם רשום וגם מטפל בהכל מא' ועד ת' ובמחיר ריאלי?
הנתונים מראים: החששות שלכם מוצדקים
80 אחוז מהצרכנים חורגים במהלך השיפוצים מהתקציב שהציבו, כאשר אחוז גבוה מהם חורגים באופן משמעותי. ולא רק תקציב, גם לוח הזמנים מהווה אתגר לא פשוט. על פי הנתונים פעמים רבות האיחור יכול להגיע ל3 חודשים ביחס לדד ליין שנקבע בשיפוץ רחב לבית.
מה הקשר לקבלנים אתם שואלים את עצמכם? 30 אחוז מהמשפצים לא מאמינים לקבלני השיפוצים או נכוו מהם בעבר. מעבר לכך, גם נושא בחירת הקבלן מעלה נתונים מעניינים כאשר 16 אחוז מהצרכנים מתחרטים על כך שבחרו בקבלן הזול ביותר, ולא בזה שנתן את התחושה האמינה ביותר.
שורה תחתונה? מחיר כלכלי אבל לא רק…
חשבתם שמדובר רק בכסף? תחשבו שוב: אמנם 60 אחוז מהצרכנים טוענים שהשיפוץ פגע בהם כלכלית ובאיכות חייהם. אך בנוסף יש גם מחיר בינאישי כש- 35 אחוזים מהצרכנים טוענים שהשיפוץ פגע להם במערכת היחסים עם בן\בת הזוג, ו-26 אחוזים דיווחו על פגיעה ביחסים עם השכנים בעקבות השיפוצים.
אז מה עושים? הכל אבוד?!
לפי הנתונים, נראה שאתם יודעים את התשובה בעצמכם! הכול מתחיל ונגמר בבחירת החברה הנכונה.
לכולם נמאס ממשפטים כמו "נגמרו לי החומרים", "זה יעלה לך יותר" ו"אני אטפל בזה מחר". לכן, מודלים חדשים, ש"שומרים" על הצרכן אמורים לתת מענה ולייצר מהפכה בשוק.
גם בארץ, המהפכה בעולם השיפוצים מתקדמת במהירות מואצת. לקבלנים ישראלים רבים נמאס שהמילים "קבלן" או "שיפוצניק" הפכו מילה נרדפת לרמאי.
גל בכר וניר פרימו בעלי חברת סימפל, הם דוגמה לשינוי בולט בשוק. הם מביאים איתם 25 שנה בתחום השיפוצים והבניה ו20 שנה בתחומי הניהול והשירות, וביחד הם הקימו את סימפל במטרה להביא ללקוחות חוויית שירות לצד ביצוע ברמת גימור גבוהה.
" הרעיון הוא קודם כל לשבור את המחסום הזה שגורם לאנשים לחשוש כל כך משיפוצים. היום כשמישהו רוצה לשפץ, השאלה מבחינתו היא לא "האם יעבדו עליי, אלא בכמה?" זה פשוט לא הגיוני! את הדבר הזה צריך לשנות" אומר ניר, "לא יכול להיות שקבלן מבטיח מחיר ואז משנה אותו לקראת הסוף. הרי הלקוח מרגיש שבוי. מה הוא יכול לעשות? להפסיק את השיפוץ באמצע? ויש עוד נושאים שחשוב לנו לשנות כמו לדוגמה נושא העמידה בזמנים שעליו אנחנו מקפידים מתוך ההבנה שפרויקט שנגרר מעבר לדרוש יוצר נזקים עצומים ללקוחות"
בסימפל, עובדים אחרת. בחברה שמים דגש על תכנון מוקדם של הפרויקט ורכש של כל החומרים עוד בטרם התחלת הבנייה, ובכך מצמצמים מאוד את הסיכוי לבלתמ"ים המרגיזים המאפיינים את הענף. "כשמתכננים הכל מראש לפרטי פרטים, אין שום סיבה שמשהו משמעותי ישתבש. ויותר מזה, אין צורך לבוא באמצע הפרויקט ללקוח ולדרוש ממנו עוד כסף לחומרים או "הארכת זמן" של מועד סיום הפרויקט. אצלנו בסימפל המחיר שלנו נקבע בהתחלה מול הלקוחות ואנחנו דואגים להצמד לתקציב" מסביר גל. "בסופו של דבר מה שהכי חשוב לנו זה להפוך את הפרויקט לפשוט ככל האפשר. אנשים היום מסתכלים על התהליך כאל הרפתקה מלחיצה וזאת לא אשמתם, מאחר ולענף יש תדמית שלילית. המטרה שלנו היא ליצור בטחון ללקוח כך שהתהליך יהיה פשוט עבורו ככל האפשר בזכות ניהול נכון, תיאום ציפיות ושיתוף פעולה עם כל הגורמים המעורבים" מוסיף גל.
חלק מהפרויקטים, סימפל מבצעת בשיטה הסינרגטית שהיא פיתחה " בשיטה שלנו אנחנו משלבים באתר עבודה במקביל של מספר אנשי מקצוע. כך לדוגמה אנשי הגבס עובדים במקביל לחשמלאי ולאיש התקשורת והרצפים עובדים במקביל לאנשי המיזוג וכיו'. בדרך הזאת ככה חוסכים זמן, וכסף משמעותי ללקוח". עד כמה הבשורה גדולה? "בשיטה שלנו הצלחנו לסיים פרויקטים ב 50% מהזמן המקובל בענף!" אומר גל.
התכנון הארגון ושיטת העבודה, מאפשרים לסימפל לסיים את הפרויקטבזמן ואף להגיש אותו מהר יותר מהמקובל בענף. עד כמה בסימפל בטוחים בעצמם? החברה מתחייבת באופן יוצא דופן בתחום, להעניק ללקוח פיצוי כספי על כל יום איחור מהדד ליין שנקבע לסיום הפרויקט. " זה לא סיסמה. אנחנו חתומים על זה כחלק מהסכם העבודה שיש לנו עם הלקוח. כמו שאמרתי, בגלל התכנון, ההיערכות המוקדמת ושיטת העבודה הייחודית שפיתחנו, עד כה לא איחרנו באף פרויקט שביצענו, להיפך, בחלק מהפרויקטים אנחנו מסיימים בחצי מהזמן המקובל בשוק עם רמת גימור גבוהה! " קובע גל.
בסימפל, מביאים לתחום בשורה בתחום חוויית הלקוח. "אחד הדברים שלמדנו מהניסיון העשיר שלנו שהלקוחות מנהלים אורח חיים עמוס ורובם לא באמת מבינים בתחום, לכן אנחנו דואגים ללוות את הלקוחות שלנו עם מנהל פרויקט אישי שנותן מענה מקצועי משלב הרעיון ועד שלב ההגשה. כך אנו דואגים שללקוחות שלנו יש גורם אחד שנמצא איתם מתחילת התהליך ומרכז עבורם הכל, זה קריטי מאוד עבור הלקוח. כי אם אתה רוצה לבצע פרויקט, אבל יש כמה גורמים שונים שמנהלים אותו (קבלן, אנשי מקצוע, מעצבת), אתה נאלץ לנהל אותם בעצמך. ואם אתה זה שנאלץ לנהל את הפרויקט בעל כורחך, אז איזו תמורה בדיוק קיבלת מכל הכסף שהשקעת בבעלי מקצוע? לכן בסימפל אנחנו דואגים להכול כדי שללקוח התהליך יהיה פשוט ככל האפשר" מסביר ניר.
עושה רושם שהחששות של הצרכנים לגבי תהליך השיפוץ מוצדקים ומגובים בנתונים. אך עם המודלים החדשים בשוק, ייתכן שבעוד כמה שנים הנתונים ייראו אחרת.